Milí přátelé,
v této mimořádné situaci musím s těžkým srdcem zrušit tradiční narozeninovou oslavu v Teplé. Není však všem dnům konec, věřím, že se sejdeme na příští akci.
Hodně zdraví všem

Kolja



The Underground Birthday PARTY - Kolja & Magil 50


25. dubna 2020

Dům kultury v Teplé
Sál bude otevřen od 16:00 hodin.

Od 17:00 hodin zahrají k potěšení přátel tato hudební tělesa.


BURGTHEATER
(alternative / Plzeň)

"Říká se, že kdo si v letech 68/69 koupil album Velvetů s banánem, okamžitě založil kapelu. Když jsem se někdy v sedmdesátých letech seznámil s poezií Vratislava Brabence, okamžitě jsem věděl, že založím kapelu, která bude zhudebňovat výhradně jeho příběhy." Trvalo to vlastně jen moment - asi třicet pět let a v roce 2007 vznikla tato kapela, kterou tvoří basa a zpěv se saxofonem z pravěkého, lokálně známého undergroundového Suříku a mladá rocková kytara, pro zpestření bicí automat, a pak už jen svolení a požehnání samotného Vratislava Brabence. A bylo to...

https://bandzone.cz/burgtheater

VIDEOKLIP


Ex EXTEMPORE Members
(alternative - rock / Praha)

Skupina Extempore byla založená a vedená Jaroslavem Jeronýmem Neduhou v roce 1973, poté Mikolášem Chadimou (1978 – 1981). Stala se průkopníkem československého alternativního rocku. Neustále se vyvíjela a v hudbě se postupem času objevovaly prvky psychedelie, jazzu, punku a nové vlny. Ve více než čtyřicetileté historii se v kapele vystřídalo asi 40 muzikantů. Mohli koncertovat minimálně a neměli prakticky žádnou mediální podporu. S undergroundovými „Plastiky“ se stali nejznámější kapelou tzv. české neoficiální rockové scény. Po letech můžete opět vidět a slyšet Chadimovo Ex Extempore Members s “Velkoměstem”. Sami můžete posoudit, zda se kapela stala legendou oprávněně.

http://www.mchband.cz/

VIDEOKLIP


AKU AKU
(alternative-rock / Teplice)

Legendární teplická undergroundová skupina, která z kalných vod podzemí vybočovala značnou instrumentální zručností, vycházející ze stejných hudebních kořenů jako např. King Crimson. Naopak syrový a typicky undergroundový zpěv/křik, včetně politicky zabarvených textů neumožňoval kapele vystupovat jinde, než na neveřejných akcích.

http://www.aku-aku.cz/

VIDEOKLIP


GARAGE & Tony Ducháček
(alternative-rock / Praha)

Historie této kapely sahá až do roku 1979, kdy byla založena basákem Ivo Pospíšilem přímo v jedné garáži. V průběhu 80.let Garage, (tehdy pod názvem Garáž), patřila k nové generaci mladých nezávislých kapel inspirovaných punkem, postpunkem, pub rockem a novou vlnou. Nicméně Plastici a Garage byli vždycky nějakým způsobem propojeni, i když kapela PPU reprezentovala, dáli se říci, starší nebo mírně starší generaci. Mejla Hlavsa, leader PPU, složil v 80.letech pro Garage několik hitů, současný kytarista Jan Macháček hrál s PPU (1983-1985) a druhý kytarista Garage Joe Karafiát hraje s PPU v současnosti. Za komunistického režimu v průběhu 80.let bylo kapele zřídka dovoleno hrát oficiálně. Nesměli za komunistů vydávat oficiální alba, a tak jejich nahrávky, často nahrávané ve skutečných garážích, obíhaly samizdatově na páscích a na kazetách. Písničky a hudba Garage jsou založené na osobnosti charismatického zpěváka Tonyho Ducháčka, který je také autorem většiny textů s unikátním periferním slangem a se spoustou poetické imaginace.
Po revoluci 1989 zažila Garage jakýsi vrchol své kariéry. Kapela často vystupovala a cestovala po celých Čechách a západní Evropě.

http://www.garageband.cz/

VIDEOKLIP


ECHT!
(pub rock / Praha)

Kapela ECHT! byla založena na jaře roku 1988 Karlem Malíkem a partou kamarádů navštěvujících proslulou košířskou restauraci Klamovka, zvanou „Klampáč“, známou jako jakýsi tehdejší azyl pražského undrergroundu. Stalo se tak po tragické dopravní nehodě Aleše Drvoty, zpěváka a leadra tehdy velmi populární reggae kapely Babalet, kde Karel Malík hrál na saxofon a zpíval. Babalet sice pokračoval i bez Drvoty, ale už i bez Malíka. I když souběžně působil jako saxofonista a zpěvák ve věhlasné formaci Hudba Praha, (ve které hrál až do roku 2016), rozhodl se tehdy založit si vlastní kapelu, hrající jeho hudbu i texty. U spousty hudebních sdružení, hlavně těch alternativnějších, se udává, že je poměrně složité je někam zařadit a pojmenovat jejich styl.I u kapely ECHT! se od počátku s těmito obtížemi potýkali kritici a novináři, ale také fanoušci, a vlastně i oni sami. Nejčastěji je používán termín pub rock. Byly a jsou tu pokusy nazvat to garage rock, country rock, irish rock a pod. Těžko posoudit, co je nejblíže.

http://echti.cz/

VIDEOKLIP


FLOWER COVER
(psychedelic-rock / Louny)

Nestále stálá sestava vyslanců planety Gong, jejichž posláním jest šíření intergalaktických zvuků ku potěše lidstva. Tak sama sebe nazývá kapela Flower Cover, pro kterou je typický psychedelický rock. Uslyšíte oprášené staré písně ze svého repertoáru, ale zahrají i celé album "Paranoid" od Black Sabbath !!!

https://bandzone.cz/flowercover

VIDEOKLIP