JÁTRA REVIVAL
1. JÁTRA REVIVAL


PRASEČÍ FARMA
2. PRASEČÍ FARMA


křest červeného vinylu DG 307 - Houska
3. křest červeného vinylu DG 307 - Houska





AKU AKU
4. AKU AKU




FISH FLESH FIELD & HENRY DOLLAR
5. FISH FLESH FIELD & HENRY DOLLAR


BURGTHEATER
6. BURGTHEATER







FLOWER COVER
7. FLOWER COVER





8.









Fotogalerie:

  1. FOTO 1
  2. FOTO 2
  3. FOTO 3

  4. VIDEO Prasečí farma


15. dubna 2023

Dům kultury v Teplé


Od 17:00 hodin zahrálí k potěšení přátel tato hudební tělesa.



JÁTRA REVIVAL
(underground - Sloup v Čechách)

Kapela z českolipských Velenic brázdí undergroundová pódia už roky. A patři k těm nejspodnějším patrům českého nekompromisního androše, však texty a nasazení o tom svědčí. Jednoruký trombonista, vetchý kytarista, basák jako starej mladej Rasputin, bubeník se snaží držet rytmus, ale celkově se to všechno sype a hrne na tři akordy

www stránky

VIDEOKLIP


PRASEČÍ FARMA
(underground / Česká Skalice)

Prasečí farma se dala dohromady v roce 1983. Hudebním cílem kapely pak bylo navázat na pražský underground 70. let, potažmo na Plastic People Of The Universe. Skalické máničky se inspirovaly i životním stylem svých slavných předchůdců - kloubila se v něm hlavně snaha žít si po svém, otevřeně dávat najevo svoje názory a myšlenky. Svojí muzikou Prasečí farma, jak již bylo řečeno, navazovala na Plastiky, ale našly se v ní třeba i stopy Extempore či jakéhosi hardrocku se silnými názvuky blues. Vokální linka se nesla od klasické androšské recitace, někdy podobné extatickému kázání, přes zoufalé výkřiky zmaru až ke snaze o bluesový zpěv. Už první vystoupení kapely bylo průserové - v únoru 1984 zahrála na neoficiálním koncertu v hospodě Maternice ve Zbečníku u Náchoda, který v jeho závěru ukončili místní tajní, což "farmu" naopak ještě více posílilo ve svém undergroundovém konání. Během své krátké existence pak vystupovala asi 3-4x do roka a to zásadně na podzemních akcích, převážně klasicky maskovaných různými svatbami, rozlučkami či oslavami narozenin. Poslední vystoupení Prasečí farma absolvovala v létě roku 1986 na statku Májovka u Přelouče. Kapela se pak rozešla a přestože se hovořilo o další podobě P.F. pod názvem Nucený výsek, v další hudební činnosti její členové už nepokračovali. Prasečí farma se po 35 letech chopila nástrojů, lze snadno postřehnout, že markantně nabrala na síle, že po své "exhumaci" pevně drží svou pozici a že svoje drápy nezatahuje.

www stránky

VIDEOKLIP


AKU AKU
(alternative-rock / Teplice)

Legendární teplická undergroundová skupina, která z kalných vod podzemí vybočovala značnou instrumentální zručností, vycházející ze stejných hudebních kořenů jako např. King Crimson. Naopak syrový a typicky undergroundový zpěv/křik, včetně politicky zabarvených textů neumožňoval kapele vystupovat jinde, než na neveřejných akcích.

www stránky

VIDEOKLIP


FISH FLESH FIELD & HENRY DOLLAR
(psychedelic music - K. Vary)

Skupina odehrála svůj první koncert v červenci 1993. Impulsem bylo setkání Jindry Tolara a Michaela Hackera z Bayrethu. Jejich tvorba zahrnuje jazz, bigbít, psychedelii i rock and roll. Jedním ze znaků je prostor pro improvizaci a jamování. V současné době kapela vystupuje ve složení Jindra Tolar (kytara, zpěv), Michal Fejt (baskytara, zpěv), Karel "Maso" Koštejn (bicí, zpěv) a Zdeněk Konopásek (bicí). Představí nám nové písně z připravovaného alba Zběhlý satyr s texty Milana Kozelky.

www stránky

VIDEOKLIP


BURGTHEATER
(alternative / Plzeň)

Říká se, že kdo si v letech 68/69 koupil album Velvetů s banánem, okamžitě založil kapelu. Když jsem se někdy v sedmdesátých letech seznámil s poezií Vratislava Brabence, okamžitě jsem věděl, že založím kapelu, která bude zhudebňovat výhradně jeho příběhy." Trvalo to vlastně jen moment - asi třicet pět let a v roce 2007 vznikla tato kapela, kterou tvoří basa a zpěv se saxofonem z pravěkého, lokálně známého undergroundového Suříku a mladá rocková kytara, pro zpestření bicí automat, a pak už jen svolení a požehnání samotného Vratislava Brabence. A bylo to...

www stránky

VIDEOKLIP


FLOWER COVER
(psychedelic-rock / Louny)

Nestále stálá sestava vyslanců planety Gong, jejichž posláním jest šíření intergalaktických zvuků ku potěše lidstva. Tak sama sebe nazývá kapela Flower Cover, pro kterou je typický psychedelický rock. Kapela kráčí dál i s autorskou tvorbou ve stopách velikánů, jejichž songy je mnohému naučili, takže si posluchači přijdou na psychedelické, hardrockové, ale též i artrockové kusy a mnoho dalšího.

www stránky

VIDEOKLIP